You're currently on:

Mäsk

per sida
Lautertun 30 liter med filterbund
Amber malt
Mæske termometer
    • Mäsktermometer -10 -> 110 grader

    • 135,00 Sek
  • Köp
  • Läs mer
Brygske 40 cm.
Brygske 80 cm
Brygske 70 cm. træ
Brygske 70 cm. træ

per sida
Mäsk - Vad är nu det? När du brygger öl på malt, så måste den naturliga stärkelsen i malten omvandlas till jäsbart socker. Om du tidigare har bryggt på extrakt, så är detta den största skillnaden, nämligen att mäska. Denna processen, där man håller vatten och malt vid en temperatur på ungefär 65-68 grader, omvandlar naturligt förekommande enzymer för stärkelse till jäsbart socker. Vad du behöver vara medveten om när det gäller utrustning är att en typisk 20-liters brygd, där du använder 5-6 kg malt, väger dubbelt så mycket när den är blöt. När den är valsad fyller den ca en 10-liters golvhink. Det bör silas från vattnet (och kallas nu vört) medan det är 75-78 grader varmt. Du kan inte stå och hålla det, så en lautertun kan vara en bra lösning.